14 Mart 2011 Pazartesi

Evcil hayvanlarda yüksek tansiyon

Yüksek tansiyon (hipertansiyon) bizim pets içinde çok yaygındır, ama hayatı tehdit eden acil durumlar için yol kadar sık undiagnosed gider. Yüksek tansiyon sorunlarında bir damar yoluyla giderek yüksek basınç akışı için küçük alır ortaya. Etkilenen gemilerin küçük olduğundan, kanama fark olmayabilir ama bir sürü küçük kanamaları ve kan damarı yıkım çok büyük sorunlar zaman içinde oluşturabilirsiniz.

Hayvanınızın retinada özellikle, ani veya yavaş yavaş görme genellikle görünmeyen yüksek kan basıncı ilk işareti olma sorumluluğundadır. Çünkü onlar toksinler gelen kan filtrelemek için Küçük gemiler üzerine dayanmak böbrekler de hedefleridir. Yüksek kan basıncı, emboli riski de artar: ne zaman anormal kan akımı oluşturan küçük kan pıhtıları. Bu pıhtıları beyin dahil hayvanınızın vücut boyunca - Köşkü.

Ama bizim pets "Peki ne neden bu durum bizim pets içinde onların evde beslenen hayvan ebeveyn hipertansiyon genellikle tetikleyebilir aynı dış baskıların" var mı? Orada yüksek tansiyon ile ilişkili olan hayvanlar çeşitli hastalıklar da dahil olmak üzere:

o Kronik böbrek (böbrek) hatası - bir çalışmada, Kronik böbrek yetmezliği olan köpeklerin % 93 ve kronik böbrek yetmezliği olan kedilerin % 61, sistemik hipertansiyon nedeni de vardı;
o Hyperthyroidism - bir çalışmada, kedi ile işlenmemiş hyperthyroidism % 87 vardı Sistemik hipertansiyon (hyperthyroidism ise bir kedi hastalık yalnızca!);
o Glomerular hastalığı - idrar hastalığı böbrek filtrasyon sisteminin hangi protein kayboldu. Denetim protein kaybı sağkalım süresi için önemli olduğu gibi ekran Evcil ile yüksek tansiyon idrar protein için önemlidir;
o Cushing hastalığı (adrenal kortizon aşırı);
o Diabetes mellitus (yetersizlik düzgün kan şekeri azaltmak için);
o Akromegali (büyüme hormonu fazlalığı);
o Polycythemia (aşırı kırmızı kan hücrelerinde);
o Pheochromocytoma (bir adrenalin salgılayan Tümörü böbreküstü bezinin)

Yüksek tansiyon taraması senin veteriner'ın ofisinde belirlenebilir. Hayvanınızın yukarıda belirtilen koşullardan biri varsa, onların kan basıncı genellikle denetlenir. Büyük hayvanlar kendi kan basıncı kontrol olmalıdır ne zaman onlar-si olmak bir fizik muayene, özellikle eğer onlar 9 yaşın üzerinde.

Sonra sadece şanssız bir şey senin evde beslenen hayvan için fiziksel olarak (yani dereceye körlük.) veya başka bir göz sorun oldu ne yazık ki, yüksek kan basıncı keşfedildi Hipertansif hayvan retinada dolambaçlı görünümlü retinal damarlar gelişir; Bazı gemilerin bile, kan lekeleri retina yüzeyine gösterilen kırılmış. Bazı alanlarda retina ayırmak veya tüm retina ayırır. Erken teşhis kodu ile bazı görme, küçük görme, değişiklikleri bildirilmeyen gitmek izin vermeyin bu yüzden geri yüklenebilir; senin veteriner söylemek eğer hayvanınızın vizyon anormal düşünmek bilmek.

Retina değişiklikleri yorumlamak karmaşık olabilir. Senin veteriner veteriner ophthalmologist için başvurursa hazırlanacak. (Gibi birçok uzman ziyaretleri gibi bu kapak veteriner sigorta sağlayıcınıza başvurun emin olun.)

Kan basıncı ölçümü ile donatılmış şişme manşet kuytu hayvanınızın ayak ya da öküzün etrafında gerçekleştirilir; Bazen, kendi kuyruk tabanı kullanılabilir. Veresiye yüzeysel arter kan akışını engellemek için şişirilmiş. Evcil hayvanlar, ultrasonik bir prob bantlanmış veya arter düzenlenen ve Sistolik basınç ses duyulabilir bir sinyale dönüştürülür. Pets içinde bu ölçüm 160 geçmemelidir; 180 bir okuma tarafından American College of veteriner iç hastalıkları belirtmek için organ hasarı yüksek riskli kabul edilir.

Hipertansiyon için çeşitli tedavi seçenekleri bulunmaktadır. Oküler Hastaligi varken, özel göz damlaları gerekli olabilir, ne kadar göz kanaması olan ve vizyonu olup olmadığı dönmek bağlı olarak olasıdır; (Veteriner ophthalmologist, bu senaryoda özellikle yararlıdır.) Hipertansiyon tanımlandığında yatan bir neden için bir arama belirtilir. Altta yatan hastalığın kontrolü tamamen hipertansiyon (özellikle hyperthyroid kediler için doğru) ters olduğunu olabilir.

Bu yöntemlerin insanlar gibi tansiyon düşürücü ilaçlar reçete olduğunu. Bu genellikle dilates periferik kan damarları, içlerinden giderek yüksek basınç kan akışını karşılamak için büyütme hapı bir tür içerir. Diyet kısıtlamaları da senin veteriner tarafından önerilebilir. Hipertansif Hastalarda, onların tansiyon sağlıklı aralığında tutmak için 2-4 ayda rechecked.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

ana sayfaya git yukari